← terug naar overzicht

Vacature - Hoofd Productie en Logistiek

Bressers Metaal B.V. gevestigd in Tilburg, is opgericht in 1893 en van oudsher een familiebedrijf. Bressers is een groothandel en levert voornamelijk constructie en- wapeningsstaal, behandeld of onbehandeld, aan een groot aantal verschillende afnemers. Het gaat hierbij vooral om staalconstructiebedrijven, betonstaalvlechtbedrijven, bouw- en betonbedrijven en verschillende andere metaalverwerkende industrieën.


De producten worden op voorraad gehouden en bewerkt in een van de grootste staaldistributie- en staalservicecentra in de Benelux. Bressers Metaal heeft een magazijn van ruim 37.000m2 op een bedrijfsterrein van ruim 7 hectare. Voor de aanvoer van materialen per schip beschikt Bressers over een eigen insteekhaven. Vanwege verdere groei en professionalisering zijn we op zoek naar een Hoofd Productie en Logistiek, die vanuit ervaring in een productie omgeving toe is aan een nieuwe uitdaging, of een volgende stap wil maken.


Wat ga je doen ?

Het Hoofd Productie en Logistiek is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in het magazijn en stuurt, samen met overige leidinggevenden, een team aan van ongeveer 40 medewerkers. Hij beoordeelt de operationele zaken binnen de organisatie, pleegt regelmatig overleg en zal waar nodig bijsturen en verbeteringen doorvoeren.


Het takenpakket ziet er als volgt uit;

 • In hoofdlijnen aansturen van de dagelijkse bedrijfsvoering, Dit betreft de afdelingen Magazijn (productie, administratie en logistiek) en technische dienst.
 • Overleg en afstemming met de overige afdelingen.
 • Het houden van functionerings- en beoordelingsgesprekken.
 • Medewerkers klant- en kwaliteitsbewust maken.
 • Productiviteit van de machines verhogen door autonoom onderhoud en optimalisatie van het productieproces.
 • Aansturen van het team om de doelstellingen te behalen.
 • Optimaliseren van zaken als planning, logistiek en supply-chain
 • Bewaken en verbeteren van de veiligheid


Eigenschappen;

De persoon die we zoeken heeft een resultaatgerichte visie en drive en is gewend uitdagende, maar realistische doelen te stellen en resultaten te meten. Verder ben je in staat om zelfstandig beslissingen te nemen en heb je een persoonlijke en coachende manier van leidinggeven. Onze voorkeur gaat uit naar kandidaten die woonachtig zijn in de regio Tilburg (30 km) en ervaring hebben in een productie/logistieke omgeving.


Wat zijn de functie-eisen;

 • HBO denkniveau
 • Analytisch vermogen
 • Gestructureerd
 • Empathisch vermogen
 • Ervaring in vergelijkbare functie
 • Een no-nonsens instelling


Wat biedt Bressers Metaal?

Bressers Metaal laat zich kenmerken als een professionele, informele platte organisatie met een lange betrouwbare geschiedenis. Werken bij Bressers Metaal betekent werken in een dynamisch bedrijf. Een boeiende omgeving waar ruimte is voor eigen inbreng en persoonlijke ontwikkeling. Medewerkers bij Bressers Metaal voeren zelf de regie over hun eigen succes en werkzaamheden. We ondersteunen je bij je ontwikkeling en dagelijkse werkzaamheden, zodat je bij kunt dragen aan het ondernemerschap van onze organisatie.


Naast dat je verantwoordelijk bent voor de dagelijkse operatie, draag je bij aan toekomstbestendigheid en zorg je voor een prettige werksfeer. Je maakt deel uit van ons Management Team en rapporteert rechtstreeks aan de Directie.


Enthousiast geworden?

Reageer dan via onderstaande sollicitatielink.


Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Ronald Leeuwenberg van Primatch HR Groep via telefoonnummer 088-5325111.


Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure.

Kijk ook even naar onze bedrijfsfilm:

Solliciteren