Bressers Metaal B.V.

Bressers Metaal is opgericht in 1893 en van oudsher een familiebedrijf. Het is een van de grootste onafhankelijke staaldistributie- en staalservicecentra in de Benelux. Bressers bepaalt dan ook sinds jaar en dag haar eigen in- en verkoopbeleid. Dit betekent voor de afnemer, dat Bressers constant op zoek kan gaan naar de beste materialen tegen een zo scherp mogelijke prijs. Niet afhankelijk zijn van een veraf gelegen moederconcern resulteert in snelheid en flexibiliteit, waardoor Just In Time de gewenste producten bij de klant afgeleverd kunnen worden.


Continuïteit

Bressers heeft degelijkheid, betrouwbaarheid en maatschappelijke betrokkenheid altijd hoog in het vaandel gevoerd. Het beleid is voortdurend gericht op continuïteit. Bressers was en is nog lid van vele organisaties, al of niet branche-gericht en koestert goede verhoudingen met onder meer plaatselijke en regionale overheden, vakbonden, milieudienst en sociaal-maatschappelijke organisaties.


Modernisering

Modernisering heeft altijd een belangrijke rol binnen Bressers gespeeld. Zo is Bressers in 1966 de eerste staalhandel in Nederland, die over een eigen volautomatische conserveringsstraat (staalstralen&verfspuiten o.b.v. watergedragen verf) voor walserijproducten beschikt.

Sinds 1995 opereert Bressers vanuit een ultramodern staaldistributie- en staalservicecentrum, alwaar men gebruik maakt van een modern computergestuurd machinepark. Men beschikt over een totale terreinoppervlakte van ruim 70.000 m2, een eigen insteekhaven en een goede ontsluiting daar omheen voor de aan- en afvoer van het materiaal per schip en/of per vrachtwagen.


Kwaliteit

De kwaliteit van het product heeft bij Bressers de hoogste prioriteit. Het bedrijf is dan ook bij Koninklijke beschikking ‘Hofleverancier’. Wapeningsproducten kunnen geleverd worden met een KOMO productcertificaat.


Afnemers

Bressers levert producten, wel of niet behandeld, aan een groot aantal verschillende afnemers. Het gaat hierbij vooral om staalconstructiebedrijven, betonstaalvlechtbedrijven, bouw- en betonbedrijven, de metaalverwerkende industrie etc. Ook de installatiesector, machinefabrieken, technische diensten van ’branchevreemde’ bedrijven kan Bressers Metaal tot haar groeiende klantenkring rekenen.